Det Nationale Sorgcenter

Det Nationale Sorgcenter tilbyder specialiseret psykologbehandling til børn og unge, som har mistet en forælder, søster eller bror. Vi har også tilbud til børn og unge, som har livstruende eller kronisk syge forældre eller søskende samt et psykologtilbud til efterladte over 65 år, som har brug for hjælp, fordi sorgen fylder meget.

Vores frivillige, der alle selv har mistet en nærtstående, tilbyder støtte til alle sorgramte – både pårørende til alvorligt syge og til efterladte. De frivillige sidder dagligt på Sorglinjen – og arrangerer også caféaftener og samtalegrupper. I mødet med andre, der også har mistet, opstår der et fælleskab og en følelse af, at man ikke står alene i sorgen og en tro på, at livet kan blive godt igen.

Sorglinjen har åbent alle ugens dage kl. 17.00-21.00 og kan kontaktes på 70 209 903.

Vores Videns – og Kompetencecenter bidrager til at alle relevante fagprofessionelle får den nyeste viden og kompetencer på sorgområdet til at forebygge, identificere og behandle mennesker med komplicerede sorgreaktioner.

På vores hjemmeside kan man tilgå ”Sorgvejviseren.dk” og ”Pårørendevejviseren.dk”. Her kan man finde sorggrupper og pårørendegrupper i hele Danmark, som man nemt og overskueligt kan tilmelde sig.

Det Nationale Sorgcenter sætter død og sorg til debat i samfundet for at mindske tabuisering.